Dreamocracy

Offerte en boeking        Doneren

Wat?

Dreamocracy is een burgerschapsprogramma over vrijheid, democratie en de democratische rechtsstaat, gegeven door Real World Experts uit dictaturen.

Voor wie?

Voor alle jaarlagen en niveaus van het middelbaar onderwijs.

Doel?

Jongeren activeren en toerusten om als kritische wereldburgers aan de slag te gaan met het koesteren en versterken van democratische processen. Onze Real World Experts maken jongeren bewust van het feit dat het hebben van vrijheid en het leven in een democratie niet vanzelfsprekend is.

Hoe? 

Confrontatie met het tegenovergestelde – In Dreamocracy vinden wij bewustwording heel erg belangrijk. We zien dit als de fase waardoor jongeren gemotiveerd raken om meer te willen weten en zichzelf actief in te willen zetten. Bewustwording ontstaat binnen Dreamocracy door confrontatie met het tegenovergestelde: Onvrijheid en dictatuur. Door middel van actieve opdrachten, rollenspellen, gesimuleerde situaties en waargebeurde verhalen zetten we de wereld van de jongeren kortstondig op de kop.  We dagen de leerlingen uit vraagtekens bij de eigen levenssituatie te zetten.2

Real World Experts als docenten – De docenten van Dreamocracy zijn een onmisbaar methodisch instrument voor het hele leerproces dat de leerlingen doormaken. De docenten van Dreamocracy zijn namelijk ‘Real World Experts’, mensen die in een dictatuur zijn opgegroeid. Zij kunnen jongeren als geen ander vertellen dat democratie en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn en samen met de leerlingen ontdekken waarom democratie en vrijheid het waard zijn om je voor in te zetten.

Programma’s en prijzen

Ééndaags programma        Halfdaags programma        Één lesuur