DREAMOCRACY BIJ U OP SCHOOL

Hoe brengt u de democratie tot leven in uw lessen? 

Hoe zorgt u dat uw leerlingen zich bewust worden van hun vrijheden?

burgerschap project democratie vluchteling school klas maatschappijleer

WAT IS DREAMOCRACY? 

Dreamocracy is een burgerschapsprogramma over vrijheid, democratie en de democratische rechtsstaat, gegeven door Real World Experts uit dictaturen.

 

WAT IS ONS DOEL?

Jongeren activeren en toerusten om als kritische wereldburgers aan de slag te gaan met het koesteren en versterken van democratische processen. Onze Real World Experts maken jongeren bewust van het feit dat het hebben van vrijheid en het leven in een democratie niet vanzelfsprekend is.

HOE DOEN WE DAT?

Wij confronteren uw leerlingen met het tegenovergestelde

In Dreamocracy vinden wij bewustwording heel erg belangrijk. We zien dit als de fase waardoor jongeren gemotiveerd raken om meer te willen weten en zichzelf actief in te willen zetten. Bewustwording ontstaat binnen Dreamocracy door confrontatie met het tegenovergestelde: Onvrijheid en dictatuur. Door middel van actieve opdrachten, gesimuleerde situaties en waargebeurde verhalen zetten we de wereld van de jongeren kortstondig op de kop.  We dagen de leerlingen uit vraagtekens bij de eigen levenssituatie te zetten.

 

De lessen worden gegeven door Real World Experts

De docenten van Dreamocracy zijn een onmisbaar methodisch instrument voor het hele leerproces dat de leerlingen doormaken. De docenten van Dreamocracy zijn namelijk ‘Real World Experts’, mensen die in een dictatuur zijn opgegroeid. Zij kunnen jongeren als geen ander vertellen dat democratie en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn en samen met de leerlingen ontdekken waarom democratie en vrijheid het waard zijn om je voor in te zetten.

 

DREAMOCRACY EXPERIENCE

 

Een programma van een halve dag, waarin ervaren en bewustworden centraal staat. 

DREAMOCRACY CHALLENGE

 

Een programma van een hele dag, waarin na het ervaren en bewustworden, de leerlingen ook leren om zelf in actie te komen. 

ÉÉN LESUUR

 

Een goede manier om kennis te maken met Dreamocracy en de ervaringen van een Real World Expert. 

AANBOD EN PRIJZEN

 

Wij bieden Dreamocracy aan voor de basisschool (groep 7-8) en alle niveaus en jaarlagen van het middelbaar onderwijs. Dreamocracy is op maat gemaakt voor verschillende niveaus en leeftijden. Vooral de mate waarin verwacht wordt dat de leerlingen zelfstandig aan het werk gaan en zelf tot conclusies komen is hierbij variabel. Er zijn drie verschillende lespakketten. 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Copyright © All Rights Reserved.